1.    Obiectivul competiţiei 

Obiectivul nostru este acela de a promova triatlonul şi sportul de anduranţă în general. 

2.    Locul şi data desfăşurării competiţiei 

Lacul Tarnița, jud. Cluj, sâmbătă, 25 iulie 2020.

3.    Probe, distanţe şi categorii de vârstă 

Probele de concurs vor fi următoarele:

 • Individual
  • 1.5km de înot, start din apa; 
  • 30 km ciclism offroad, cu 690 metri diferenţă de nivel 
  • 9 km alergare, cu 80m diferenţă de nivel 
  • categorii: Open de la 17 ani feminin si masculin; Age groups: sub 20, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, +60 feminin si masculin
 • Echipe: 
  • acelaşi traseu ca şi pentru individual.
  • fiecare dintre cei trei membri va efectua una dintre probe; timpul ştafetei este timpul total al celor trei membri. Se acceptă şi echipe de două persoane; în aceste echipe un membru va efectua două probe.
  • categorii: masculin, feminin, mixt (cel puţin o doamnă sau domnişoară). 
 • Proba înot 1500 m
  • 1500 m de înot, cu start din apa

4.    Trasee 

Înot

Concurenţii vor lua startul din apa, din zona cozii lacului (Tranziţie) şi vor parcurge distanţa de 1500 de metri.  Traseul presupune parcurgerea înot a distanţei de 750 metri dus si 750 metri intors, inconjurand balizele de ghidaj.

Ciclism

30 km, cu 690 metri diferenţă de nivel. 

Traseul (drum forestier / de pământ) urmează malul lacului şi apoi al pârâului Râşca până la kilometrul 14, de unde urmează o urcare constantă de dificultate medie, până la Lăpuşteşti (punct de alimentare), aici atingând maximul în altitudine. De aici urmează coborârea înspre coada lacului, 6 km de coborâre în serpentine, până la intersecţia cu drumul asfaltat 107P. Coborârea continuă cu 4 km de asfalt, şi apoi încă vreo 700 de drum pietruit până la tranziţie. Pe tot traseul de ciclism, traficul este deschis deci este obligatorie respectarea tuturor regulilor de circulatie pe drumurile publice.

Alergare

Traseul de alergare este comun cu cel de bicicletă până la kilometrul 4.5, unde va fi amplasat un punct de alimentare şi control. Acest segment de 4.5 km va fi parcurs în dublu sens, însumând astfel 9 km, cu 80m diferenţă de nivel, de drum forestier umbrit în proporţie de aproximativ 95%.

5.    Temperatura apei şi condiţiile meteo
Dacă apa are o temperatură sub 18 grade, este posibilă înlocuirea probei de înot cu o probă scurtă de alergare! 
Costumele de neopren sunt permise dacă apa are sub 22 de grade; dacă apa are peste 22 de grade costumul de neopren reprezintă un pericol de supraîncălzire şi nu vom permite utilizarea lui. 

Purtarea costumelor de neopren pentru proba de 1500m Interzis peste Obligatoriu sub
Elita, U23, Categoria de Juniori şi Tineret: 20ºC 14ºC
Categoria de Amatori: 22ºC 14ºC

Există posibilitatea ca, în caz de ploi masive, traseul de MTB să devină parţial impracticabil. În acest caz va putea suferi modificări, care vor fi anunţate din timp. 

6.    Condiţii de participare 

Prin semnarea declaraţiilor pe proprie răspundere și prin completarea formularului de înscriere, participanţii se obligă să respecte prevederile acestui regulament.

7.    Înscrierea 

Înscrierea participanţilor la competiţie  se va face pe propria răspundere, organizatorii neasumându-şi nici o răspundere privind starea de sănătate a participanţilor la competiţie. Pentru aceasta, fiecare participant trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere privind participarea la competiţie. Pentru minori, declaraţia va fi semnată de un părinte sau tutore. 
Înscrierile se fac pe site-ul competiţiei: http://club-orca.ro

8.    Taxa de înscriere 

Proba până la 31.05.2020 01.06.2020-21.07.2020 22.07.2020-25.07.2020
Triatlon Individual 120 ron     150 ron 200 ron
Triatlon Stafeta 180 ron 210 ron 260 ron
1500 m înot 60 ron     75 ron 100 ron

Taxa de înscriere nu se returnează în cazul neparticipării! Este în schimb permisă cedarea înscrierii în favoarea unui alt concurent, cu excepția săptămânii premergătoare competiției.

Înscrierea este validă doar după achitarea taxei. Taxa se achită doar cu cardul bancar. Validarea se face automat în sistem după plată.

* taxa de licenţă – Potrivit Regulamentului FRTRI, fiecare concurent trebuie să posede licenţă FRTRI. Aceasta poate fi obţinută prin completarea anexei 7, pentru un an de zile, iar contravaloarea este de 50 lei. Afla mai multe despre licenţiere aici. Cei care nu doresc licenţa valabilă un an pot opta pentru licenţa de o zi. Costul acesteia este de 10 lei şi îi conferă concurentului dreptul de a participa la concursul la care s-a înscris.

Taxa de licenţă va putea fi achitată la faţa locului, la reprezentanții FRTRI prezenți la checkin.
Licenţa pentru sportivii amatori este necesară numai pentru concurenţii de la probele individuale, cei care participă la ştafetă nu au nevoie de această licenţă.

9.    Echipament obligatoriu 

Echipamentul obligatoriu pentru pentru participare este: 
-    Bicicleta, funcţională şi de preferinţă de tip MTB, obligatoriu cu sistem de frânare funcţional; acest fapt va fi verificat la check-in. 
-    Casca de ciclism potrivită ca mărime şi fixată corespunzător; acest lucru va fi de asemenea verificat la check-in, cât şi vizual de către voluntari pe traseul de ciclism. 
Casca va fi aşezată pe cap şi asigurată înainte de a urca pe bicicletă la plecare în proba de ciclism, şi va fi desfăcută şi dată jos doar după lăsarea bicicletei la rastel! Neîndeplinirea acestei condiţii atrage după sine o penalizare de 5 minute! 
La echipe acest articol se referă doar la sportivul care va concura la proba de ciclism. 

10.    Program 

Miercuri 24 Iulie
16.00 -> 20.00 ridicare kituri din magazinul Sport Guru, strada Ploiesti nr 39-45.
- va rugam insistent (pe cei care puteti) sa ajungeti Miercuri pentru ridicarea kiturilor

Sambata 27 Iulie:
8.00 -> 9.30 ridicare kiturilor de concurs, ridicarea chip-urilor
8.15 - deschiderea tranziţiei
9.00 - sedinţa tehnică
9.45 - inchiderea tranziției
10.00 - startul pentru înot - toate probele: Triatlon individual, Stafeta si inot individual 1500m
14.00 - premierea pentru proba individuală de înot
15.00 - premierea pentru triatlon individual și echipe

11.    Premii

Fondul de premiere este de 3500 RON.

La proba de Triatlon se vor premia separat, locurile 1-5 atat la masculin cat si la feminin open, dupa cum urmeaza:

Locul 1: 550 RON
Locul 2: 450 RON
Locul 3: 350 RON
Locul 4: 250 RON
Locul 5: 150 RON

Locurile 1 de la categoriile de varsta 20-29 si 30-39 la proba individuala de triatlon , atat masculin cat si feminin, vor fi premiate cu voucher in valoare de 200 ron ce poate fi folosit la achizitia produselor Zone3 atat in magazin cat si online, la partenerul nostru, Sport Guru.

ATENTIE! Premiile se dau la fața locului în cadrul premierii desfășurate conform programului anunțat. Premiile se dau în momentul anunțării numelui, fie persoanei direct, fie unui împuternicit. Nu putem onora cereri de distribuire a premiilor ulterior pentru persoane care nu au fost prezente la premiere, deoarece premiile neridicate se dau pe loc altor concurenți prezenți.

La proba de inot 1500m nu se vor premia in bani separat, locurile 1-3.  Nu se dau tricouri de finisher, vor fi medalii de finisher si de premiere, taxele raman la fel ca si in anii precedenti.

12.    Observații 

a) Categoriile de vârstă trebuie să conțină minimum 5 membri pentru a fi validată. În cazul în care la o categorie de vârstă sunt mai puțin de 5 membri, categoria va fi comasată cu categoria imediat urmatoare .

b) Caștigatorii (locurile 1, 2 si 3) la general, atât masculin cât și feminin nu vor fi premiați și la categoria lor de vârstă. Locul imediat urmator din categoria de vârstă din care face parte câștigatorul la general, va fi premiat cu premiul dedicat câstigatorului categoriei.

c) Pentru o desfasurare optima a concursului, numarul de participanti este limitat dupa cum urmeaza: 110 participanti la categoria de Triatlon Individual si 26 de stafete.

d) Schimbul concurentilor la proba de stafeta se va face inafara tranzitiei, intr-o zona delimitata si marcata.

e) Pe tot traseul de ciclism, traficul este deschis deci este obligatorie respectarea tuturor regulilor de circulatie pe drumurile publice.